Isnin, Oktober 12, 2009

satu lagi untuk dicuba....
Mencegah Kelemahan Tenaga Batin.


Ramai orang yang membeli ubat di kaki lima secara tidak menentu semata-mata untuk membuktikan kepada seorang perempuan bahawa dirinya 'hero'. Sebenarnya ubat-ubat di kaki lima tidak menjamin kebaikannya dan dipercayai boleh mendatangkan kesan sampingan kepada si pemakan.

Terdapat satu cara lama yang dipercayai mempunyai khasiat lebih baik. Anda boleh membuatnya sendiri walaupun cara ini agak rumit. Campuran bahan-bahan ini juga boleh digunakan untuk mengubati orang yang lemah tenaga.

Caranya, paru sedikit halia ambil airnya kemudian campur dengan 1 biji telur ayam, air limau nipis kira-kira sebiji, 1 sudu kicap, 1 sudu serbuk kopi, 1 sudu madu asli dan sepuluh butir lada putih, ditumbuk halus.

Campurkan bahan-bahan tersebut dan gaul sehingga rata dan sebati selepas itu barulah diminum sebelum melakukan hubungan suami isteri dan hampas halia pula boleh dicampur dengan air panas dan campur gula, lalu diminum sesudah anda membuktikan kegagahan anda.* ini satu lagi petua, pun aku tak pernah mencubanya. cuma aku ambil dan simpan untuk koleksi. tapi nampak gayanya selepas ini ia akan ke bakul sampah. aku ambil petua ini juga dari akhbar "Bacaria". memang dulu-dulu aku suka baca Bacaria. sebab ia lain dari yang lain. banyak ruangan yang berfaedah. tapi kini dah lama tak baca apatah lagi nak membeli, sebab banyak sangat cerita sensasi yang tah apa-apa dan langsung tak membina minda. itu pada pemikiran akulah, mungkin orang lain, lain pulak dia punya pendapat. walau macam mana pun bagi mereka yang bermasalah lemah tenaga batin bolehlah mencuba. tak payah nak beli-beli ubat kat kedai.