Rabu, September 30, 2009

mari beramal....."BERBELANJA SAMBIL MENDERMA"semasa balik ke kerayong untuk berhari raya, aku terpandang satu kain rentang yang tergantung di pagar dewan majlis daerah bera/dewan orang ramai, padang luas. program apa pulak ni, kata aku dalam hati. tapi aku tak sempat nak baca. apabila balik dari jeram ular pada raya pertama, aku cuba amati dan fahamlah apa yang tertera pada kain rentang itu. dan pada tembok pagar sk kerayong jugak ada satu.

korang boleh baca sendiri apa isi butirannya, sebab aku malas nak cerita panjang. jika ada sesiapa yang terbaca blog ini dan pernah bersekolah di sk kerayong, atau mengenali kawan, saudara mara atau sesiapa saja yang pernah bersekolah di sk kerayong bolehlah dimaklumkan atau diceritakan tentang program yang dianjurkan oleh pibg sk kerayong ini. bila dah tahu, janganlah pulak malu nak menghadirkan diri atau buat-buat segan. di sinilah kita semua bersekolah dan berlajar mengenal abc, 123, alif, ba, ta dan bermacam perkara lagi.
datang jangan tak datang. datang jangan tak datang. datang jangan tak datang!!!

kalah.....

kalah pulak.....
tak apa, pertandingan dan perlawanan masih banyak lagi. kalah sekali tak bererti kalah selamanya.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!!!

terlepas dan melepas...

apa pulak yang terlepas ni? aku tak tahu tah macam mana anak aku si ahmad bilal abdullah mainkan tivi kat rumah aku, hilang gambar dan suaranya.
jadi melepaslah aku nak tengok liverpool berentap dengan fiorentina.
puas aku cuba membetul dan memandai-mandai menggunakan remote, tapi masih tak berfungsi lagi. tak kan astro potong line? selalunya lambat pun, ok aje.
aku betul-betul melepas geram dengan tak tidur sepanjang malam mengadap laptop aku ni. selepas siap membuat posting 1 syawal 1430 yang tersangkut beberapa kali, aku cuba lagi bukak tivi tapi masih lagi gagal berfungsi. lantaklah, tak tengok tivi jimat sikit duit nak bayar bil letrik ye tak.

tapi liverpool boleh menangkan!!!
hahaha!!!
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

* mesti mamat-mamat m.u dan chelsea bengkek ni.